Myrsky » Specials » Cosmetische ingredienten

Cosmetische ingrediënten onder de loep

Cosmetische ingrediënten onder de loep Consumenten lijken zich steeds meer bewust te worden van de ingrediënten in de cosmeticaproducten die zij gebruiken. Met deze groeiende bewustwording worden sommige ingrediënten behoorlijk onder vuur genomen. Is dit echter wel terecht? In deze special vind je meer informatie over cosmetische ingrediënten.

Siliconen in cosmetica

Het gebruik van siliconen in verzorgingsproducten en make-up is al langere tijd omstreden: siliconen zouden de huid en het haar uitdrogen en huidproblemen verergeren. Voorstanders zweren echter bij siliconen, omdat ze huid en haar mooi glad en glanzend maken. Meer over het gebruik van siliconen en de effecten hiervan, lees je in het artikel Siliconen in cosmetica.

Minerale olie in cosmetica

Ook het gebruik van minerale oliën heeft de nodige ophef veroorzaakt: ook voor deze stoffen zou gelden dat ze de huid afsluiten, met de nodige problemen als gevolg. In het artikel Minerale olie in cosmetica vind je meer informatie over minerale oliën en de werking ervan.

Sulfaten in cosmetica

Sulfaten staan tegenwoordig steeds vaker in een negatief daglicht: vooral in haarverzorgingsproducten, maar ook in huidverzorging, zouden zij een slecht effect hebben, omdat zij de huid en haren uitdrogen of juist extra vet maken. Maar zijn sulfaten werkelijk zo slecht? Als je hier meer over wil weten, lees dan vooral het artikel Sulfaten in cosmetica.

Parabenen in cosmetica

Het woord "parabenen" heeft voor veel mensen een negatieve bijklank: deze conserveermiddelen zouden namelijk in verband gebracht worden met borstkanker. Of parabenen werkelijk zo schadelijk zijn, lees je in het artikel Parabenen in cosmetica.

Tot slot

Het is altijd belangrijk om je bewust te zijn dat ieder persoon anders op een ingrediënt reageert. Beschouw de informatie dan ook als leidraad, en niet als absolute waarheid: wat bij de één problemen oplevert, kan voor een ander juist fantastisch werken.
Siliconen in cosmetica

Siliconen in cosmetica

Mensen lijken steeds bewuster te worden van de ingrediënten in de haar- en huidverzorgingsproducten die zij gebruiken. Siliconen zijn één van de ingrediënten die als omstreden worden gezien. Of dit te…
Minerale olie in cosmetica

Minerale olie in cosmetica

Minerale olie is een bijproduct van de olie-industrie, en is een veelgebruikt ingrediënt cosmetica. Het is echter ook een van de stoffen binnen de cosmetica waar veel discussie over is. Het zou slecht…
Sulfaten in cosmetica

Sulfaten in cosmetica

Met de groeiende bewustwording van de consument, lijken steeds meer cosmetische ingrediënten onder vuur genomen te worden. Een voorbeeld van zon omstreden ingrediënt, zijn sulfaten. Zijn deze sulfate…
Parabenen in cosmetica

Parabenen in cosmetica

Parabenen staan over het algemeen bekend als stoffen die je beter vermijden kan, omdat ze mogelijk (borst)kanker zouden kunnen veroorzaken. Maar wat zijn parabenen eigenlijk, en zijn zij werkelijk zo…
Gepubliceerd door Myrsky op 08-07-2012, laatst gewijzigd op 09-07-2012. Het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van deze special ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.